Stoianoglo urma să solicite ridicarea imunității parlamentare a lui Candu? Precizările Procuraturii Generale
Full Article 2 minutes read

Stoianoglo urma să solicite ridicarea imunității parlamentare a lui Candu? Precizările Procuraturii Generale

Procuratura Generală solicită politicienilor să „renunțe la retorica prin care se încalcă brutal principiul independenței procesuale a Procuraturii și se discreditează activitatea organelor de drept”. Reacția vine după ce deputatul PSRM Vlad Bătrîncea a declarat că procurorul general urma să vină astăzi în plenul parlamentului, cu solicitarea de ridicare a imunității unor deputați.

„Procuratura are propria agendă de activitate, pe care nu și-o ajustează în funcție de calendarele politice și se detașează de orice încercare de a atrage instituția în confruntări și dispute de natură politică. De asemenea, Procuratura reconfirmă că nu necesită intermediari politici pentru a informa publicul despre acțiunile pe care le întreprinde sau urmează a le înfăptui. Instituția va informa de sine stătător societatea despre propria activitate și evoluțiile investigațiilor pe dosarele din gestiune”, se arată într-un comunicat publicat pe 2 iulie.

Amintim că, în cadrul ședinței din 2 iulie, care a fost închisă la scurt timp după începere din cauza lipsei de cvorum, vicepreședintele parlamentului, deputatul PSRM Vlad Bătrîncea a declarat că procurorul general Alexandr Stoianoglo urma să vină în fața deputaților.

În replică, președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu, a declarat că în cazul venirii lui Alexandr Stoianoglo în plenul parlamentului, formațiunea pe care o reprezintă este gata să participe la ședință.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: