Stoianoglo va sta încă 30 de zile sub control judiciar. Procurorul stă pe gânduri dacă să conteste decizia magistraților
Full Article 2 minutes read

Stoianoglo va sta încă 30 de zile sub control judiciar. Procurorul stă pe gânduri dacă să conteste decizia magistraților

Magistrații au prelungit măsura preventivă sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, aplicată în privința procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo.

Procurorul de caz Victor Furtună informează că, pe 13 iulie 2022, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana au examinat demersul privind prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 60 zile, aplicată în privința lui Stoianoglo.

Prin urmare, în rezultatul examinării, magistrații au dispus admiterea parțială a demersului și au prelungit măsura preventivă sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 30 zile.

Furtună urmează să analizeze motivele care au stat la baza admiterii parțiale a demersului și va decide asupra contestării cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, a deciziei menționate.

Amintim că în data de 5 octombrie, Consiliul Suprem al Procurorilor a autorizat inițierea urmăririi penale în privința lui Stoianoglo. Ancheta a fost încredințată procurorului Procurorului anticorupție Victor Furtună.

Două ore mai târziu, Furtună a deschis un dosar penal împotriva lui Stoianoglo cu mai multe acuzații: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente. În aceeași zi, Stoianoglo a fost reținut de ofițerii SIS.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: