Stoltenberg: Războiul din Ucraina ar putea dura ani de zile, deoarece Putin încă vrea „întreaga Ucraină”
Full Article 2 minutes read

Stoltenberg: Războiul din Ucraina ar putea dura ani de zile, deoarece Putin încă vrea „întreaga Ucraină”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus miercuri că „nu există niciun semn” că președintele Vladimir Putin și-ar fi schimbat ambiția de a cuceri întreaga Ucraină, în ciuda faptului că în acest moment Rusia își concentrează atenția asupra estului țării, relatează CNN.

Adresându-se reporterilor înainte de o întâlnire la Bruxelles a miniștrilor de externe ai NATO, Stoltenberg a avertizat, de asemenea, că războiul din Ucraina ar putea dura ani de zile.

„Nu am văzut niciun semn că președintele Putin și-a schimbat ambiția de a controla întreaga Ucraină și, de asemenea, de a rescrie ordinea internațională, așa că trebuie să fim pregătiți pentru un termen lung. Trebuie să fim realiști și să ne dăm seama că acest lucru poate dura mult timp, multe luni sau chiar ani”, a spus el.

Miniștrii de externe ai țărilor NATO se reunesc miercuri și joi pentru a discuta despre sporirea sprijinului pentru Ucraina.

Kievul a cerut tancuri și avioane de luptă pe lângă sistemele de apărare deja furnizate de Occident.

„Nu voi intra în toate detaliile despre exact ce tip de echipamente armate furnizează aliații, dar pot spune că tot ce fac aliații este semnificativ și că include unele sisteme mai grele combinate cu sisteme mai ușoare”, a spus Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a avertizat că războiul din Ucraina va avea implicații de securitate pe termen lung pentru Europa, indiferent de momentul în care se va termina.

„Am văzut dorința președintelui Putin de a folosi forța militară pentru a-și atinge obiectivele. Și asta a schimbat realitatea securității în Europa pentru mulți, mulți ani”, a spus secretarul general.

Războiul în Ucraina a început pe 24 februarie, când trupe militare ruse au primit ordin de la Putin privind începerea unei „operațiuni speciale militare” de „denazificare și demilitarizare” a Ucrainei.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: