Strada O. Goga ar putea fi redenumită în cinstea unui general rus. PL denunță „o încercare de resuscitare a ideologiei sovietice”
Full Article 2 minutes read

Strada O. Goga ar putea fi redenumită în cinstea unui general rus. PL denunță „o încercare de resuscitare a ideologiei sovietice”

Strada Octavian Goga din Chișinău ar putea fi redenumită în A.V. Suvorov. O solicitare în acest sens a fost depusă de către reprezentanții asociației obștești „Fraternitatea Cadeților” condusă de Serghei Nazarenco, care promovează intereselor minorităților naționale, dar și de către președintele fracțiunii socialiștilor din Consiliul municipal Chișinău (CMC), Serghei Afanascenco, anunță Partidul Liberal (PL) într-un comunicat de presă. 

Potrivit documentului publicat de către consilierul municipal al PL, Ion Cebanu, solicitarea este adresată către direcția arhitectură a municipiului Chișinău, iar arhitectul șef, Svetlana Dogotaru, ar planifica o ședință pe marginea acestei solicitări.

Socialiștii vor să schimbe denumirile de străzi în Chișinău!În stil clasic bolșevic, socialiștii folosindu-se de o…

Geplaatst door Ion Cebanu op Dinsdag 28 januari 2020

Totodată, PL își manifestă dezacordul față de această inițiativă.

„Partidul Liberal este împotriva unei asemenea modificări în denumirea străzilor, la fel considerăm asemenea intenții drept încercări de resuscitare a vechii idiologii sovietice prin care adevărul istoric era înlocuit cu minciuni propagandistice și ne rezervăm dreptul de a împiedica asemenea abuzuri pe toate căile democratice puse la dispoziție de legislația națională și internațională”, a mai scris membrul PL.

Precizăm că Ocravian Goga este un poet român și om de cultură român, care a fost și prim-ministru al României de la 28 decembrie 1937 până la 11 februarie 1938. Totodată, a fost membru al Academiei Române din anul 1920.

La rândul său, A.V. Suvorov a fost un general al imperiului Rus și unul dintre puținii generali din istorie care nu a pierdut niciodată o bătălie. Este faimos pentru manualul său de tactică militară „Știința victoriei”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: