Rusia a ridicat restricțiile de intrare în țară pentru mai multe state. Cum vor putea veni studenții străini?
Full Article 2 minutes read

Rusia a ridicat restricțiile de intrare în țară pentru mai multe state. Cum vor putea veni studenții străini?

Studenților străini li se va permite să vină în Federația Rusă după ce restricțiile de intrare în țară vor fi anulate. Conform unui ordin guvernamental, restricțiile au fost ridicate deja pentru cetățenii din Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Republica Coreea. 

Studenții străini vor putea intra pe teritoriul Rusiei pentru a învăța la universități după renunțarea la restricțiile de intrare în țară, impuse din cauza pandemiei de COVID-19. Informația a fost confirmată, marți, de serviciul de presă al Ministerului Educației și Științei al Federației Ruse pentru agenția TASS.

„Admiterea studenților străini la studii cu normă întreagă în Federația Rusă depinde de eliminarea restricțiilor de intrare în țară. Până în prezent, conform ordinului guvernului Federației Ruse din 20 septembrie 2020 nr. 2406-r, restricțiile de intrare din Republica Belarus, Kazahstan, Kirghizstan au fost ridicate (din 21 septembrie 2020) și Republica Coreea (din 27 septembrie 2020) „, a declarat serviciul de presă.

Ministerul a adăugat că zborurile cu Marea Britanie, Turcia, Tanzania, Elveția, Abhazia, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Republica Maldive și Osetia de Sud au fost reluate.

Anterior, șeful Ministerului Educației și Științei al Federației Ruse, Valery Falkov, a spus că studenții străini care au fost admiși în primul an la instituțiile de învățământ superior din Rusia vor putea intra pe teritoriul Federației Ruse în septembrie. Pentru aceasta, a fost dezvoltat un algoritm special pentru acțiunile organelor guvernamentale federale și universităților.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: