Studiu: Țările europene propun tot mai rar ajutor pentru Ucraina în războiul cu Rusia
Full Article 50 second read

Studiu: Țările europene propun tot mai rar ajutor pentru Ucraina în războiul cu Rusia

Țările europene propun tot mai rar ajutor pentru Ucraina în războiul declanșat de Federația Rusă. Este concluzia la care a ajuns Institutul Kiev de Economie Mondială, care monitorizează încă de la începutul războiului susținerea pentru Ucraina, notează Politico pe 18 august. 

Potrivit studiului, în luna iulie, Marea Britanie, Franța, Germania, Spania, Italia și Polonia, pentru prima oară de la începutul războiului, nu și-au asumat noi obligațiuni de natură militară.

Potrivit șefului grupului de cercetători, Christoph Trebesch, a precizat că tendința respectivă este observată încă din aprilie.

„În pofida faptului că războiul a intrat într-o fază critică, noile inițiative de acordare a ajutorului s-au epuizat”, a precizat savantul.

Trebesch a mai menționat că, săptămâna trecută, țările occidentale au discutat despre acordarea unui ajutor militar în mărime de 1,5 miliarde de euro. Potrivit cercetătorului, suma este prea mică în comparație cu cele luate în calcul anterior.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: