SUA, alături de Ucraina: Casa Albă anunță un nou ajutor militar pentru Kiev, în valoare de sute de milioane de dolari
Full Article 1 minutes read

SUA, alături de Ucraina: Casa Albă anunță un nou ajutor militar pentru Kiev, în valoare de sute de milioane de dolari

Statele Unite ale Americii (SUA) anunță alocarea unui nou pachet de ajutor pentru Ucraina, în valoare de 325 de milioane de dolari. Noul pachet include muniție pentru sistemele HIMARS, obuze de artilerie, rachete ghidate antitanc, sisteme antitanc AT-4, mine antitanc și vehicule explozive de curățare a traficului, anunță Ukrainskaia Pravda.

Potrivit sursei citate, pe lângă asta, ajutorul militar oferit de SUA conține muniție pentru arme de calibru mic, patru vehicule logistice, muniții pentru avioane ghidate cu precizie, precum și echipamente de testare și diagnosticare pentru întreținerea și repararea vehiculelor.

„Statele Unite vor continua să lucreze cu aliații și partenerii săi pentru a da Ucrainei puterea de a-și satisface nevoile imediate pe câmpul de luptă și nevoile pe termen lung de asistență în materie de securitate”, anunță Casa Albă.

Statele Unite și-au anunțat cel mai recent pachet de ajutor militar în valoare totală de 2,6 miliarde de dolari la începutul lunii aprilie. În total, de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, SUA au anunțat asistență militară pentru Ucraina în valoare de aproximativ 33 de miliarde de dolari.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: