SUA oferă Ucrainei sisteme de rachete ghidate prin laser și drone kamikaze în valoare de $300 mln
Full Article 2 minutes read

SUA oferă Ucrainei sisteme de rachete ghidate prin laser și drone kamikaze în valoare de $300 mln

Ministerul Apărării din SUA a anunțat că va oferi Ucrainei armament și tehnică în valoare de 300 milioane de dolari, informează BBC. În plus, New York Times scrie, cu referire la propriile surse, că SUA discută cu partenerii din NATO să ofere Kievului tancuri sovietice.

Pentagonul va oferi Ucrainei un ajutor militar suplimentar de până la 300 de milioane de dolari, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, transmite Agerpres, care citează agenția internațională AFP.

„Statele Unite au angajat deja peste 2,3 miliarde de dolari în asistenţă militară pentru Ucraina de când administraţia Biden a preluat mandatul, dintre care peste 1,6 miliarde de dolari în asistenţă militară după invazia neprovocată şi premeditată din partea Rusiei”, a spus John Kirby.

Noul pachet de asistenţă include sisteme de rachete ghidate prin laser, drone kamikaze Switchblade, precum şi drone uşoare de tip RQ-20 Puma.

SUA discută cu membrii NATO despre livrarea în Ucraina a tancurilor sovietice

În același timp, publicația americană New York Timesc scrie că SUA și țările-membre ale NATO iau în calcul furnizarea tancurilor sovietice în Ucraina.

Doar în Polonia, potrivit datelor oficiale, sunt peste 500 de tancuri de tip T-72 (unele modernizate).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: