SUA: Proteste pentru a opta zi consecutiv. Pentagonul a trimis 1600 de soldați în Washington DC
Full Article 2 minutes read

SUA: Proteste pentru a opta zi consecutiv. Pentagonul a trimis 1600 de soldați în Washington DC

În SUA, pentru a opta zi consecutiv au loc proteste în legătură cu decesul lui George Floyd. În acest sens, Pentagonul a trimis 1600 de soldați în Washington DC, informează CNN. Aceștia vor sprijini autoritățile civile, în caz de necesitate.

Sursa citată notează că la nivel național a fost relativ mai calm în comparație cu ciocnirile violente înregistrate în weekend și luni. Cu toate acestea, în câteva orașe importante au avut loc o serie de confruntări între poliție și protestatari.

În Washington DC, protestele au fost în mare parte pașnice toată ziua, însă noaptea s-au încins spiritele. Protestatarii au aruncat cu focuri de artificii în polițiști, iar aceștia au răspuns cu spray cu piper. În New York au fost înregistrate câteva jafuri.

Menționăm că mai multe proteste violente au izbucnit în Statele Unite, după moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare. Floyd a murit luni, după ce un ofițer de poliție din Minneapolis l-a imobilizat apăsând puternic cu genunchiul pe gâtul lui Floyd, în timp ce acesta se afla la pământ.

Un videoclip care surprinde incidentul îl arată pe Floyd spunându-le ofițerilor că nu poate respira în timp ce era imobilizat. Cei patru ofițeri implicați în această tragedie au fost concediați, dar familia lui Floyd solicită ca aceștia să fie arestați.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: