SUA trimite o escadrilă de avioane de vânătoare F-16 din Germania în România
Full Article 1 minutes read

SUA trimite o escadrilă de avioane de vânătoare F-16 din Germania în România

Comandamentul european al aviaţiei militare a SUA, cu sediul în Germania, a anunţat vineri că o escadrilă de avioane de vânătoare F-16 va fi mutată din această ţară în România, transmite AFP, citat de AGERPRES.

Comunicatul US Air Force nu a precizat numărul de avioane care urmau să aterizeze la baza aeriană de la Feteşti. Potrivit Digi24, ar fi vorba de 8 aparate de zbor.

Efectivele aeriene americane se vor alătura celor italiene deja desfăşurate la baza respectivă şi „vor colabora strâns cu aliaţii din regiunea Mării Negre pentru a întări securitatea regională în această perioadă de tensiuni provocate de desfăşurarea militară rusă în apropierea Ucrainei”, a comunicat comandamentul.

Principala misiune a avioanelor F-16 va fi protejarea spaţiului aerian al NATO în apropierea Crimeei, teritoriu ucrainean anexat de Rusia în 2014.

Amintim că secretarul general al NATO a vizitat pe 11 februarie o bază militară din Constanța. El a fost însoțit de președintele României, Klaus Iohannis. Oficialul a anunțat că NATO ar putea mobiliza un număr mai mare de militari în România.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: