„Sub orice critică”. Spânu a verificat nivelul de pregătire al companiilor pentru sezonul rece
Full Article 2 minutes read

„Sub orice critică”. Spânu a verificat nivelul de pregătire al companiilor pentru sezonul rece

Nivelul de pregătire al companiilor responsabile de întreținerea drumurilor naționale și regionale pentru sezonul rece este de aproximativ 70%, însă în unele întreprinderi situație este „sub orice critică”. Constatarea a fost făcută de către vicepremierul Andrei Spânu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, în urma unei ședințe din 16 noiembrie.

Vicepremierul Andrei Spânu s-a întâlnit cu directorii companiilor de stat responsabile de întreținerea drumurilor naționale și regionale, pentru a verifica nivelul de pregătire a întreținerii drumurilor pentru sezonul rece al anului. Potrivit acestuia, per total, nivelul de pregătire a companiilor pentru sezonul rece este de aproximativ 70%.

„Unele întreprinderi de stat sunt la un nivel de pregătire sub orice critică. Din acest motiv am solicitat în maxim o săptămână să se facă toate achizițiile necesare și să fie înlăturate toate întârzierile. În total, mai este necesar de achiziționat circa 12 mii tone de sare tehnică și circa 24 mii tone nisip/savură”, a menționat Spânu.

Ministrul Infrastructurii a precizat că va fi creat un grup de lucru din care să facă parte responsabili ai Administrației de Stat a Drumului, Inspectoratului Național de Securitate Publică şi SA Drumuri, astfel ca monitorizarea să fie regulată, iar situațiile să nu fie scăpate de sub control pe toată perioada rece a anului.

„Am vizitat şi Serviciul operativ al Direcției Siguranță şi Întreținerea Construcției Rutiere. Am propus să fie interconectat sistemul de informație cu cel al Inspectoratului Național de Securitate Publică, întrucât comunicarea în situații de urgență să fie cât mai operativă. Discuțiile nu se încheie aici. Voi fi cu ochii pe acest proces și urmează inopinat să le fac și câte o vizită ca să văd dacă s-au ținut de cuvânt. Vreau responsabilitate, vreau implicare și receptivitate. Vreau să se demonstreze spirit gospodar pe fiecare porțiune de drum”, a mai spus Spânu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: