„Sunt remarci sexiste”. O deputată PAS îl reclamă pe Dodon la Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării
Full Article 2 minutes read

„Sunt remarci sexiste”. O deputată PAS îl reclamă pe Dodon la Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării

Deputata fracțiunii parlamentare Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Doina Gherman, a depus o plângere adresată Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii, în legătură cu declarațiile sexiste și discriminatorii ale președintelui Igor Dodon. Anunțul a fost făcut de către parlamentară, luni, 17 februarie, pe pagina sa de Facebook. 

„Declarațiile discriminatorii și sexiste ale lui Igor Dodon sunt inadmisibile și trebuie taxate! Astăzi am depus o plângere către Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii în care am semnalat declarațiile sexiste și discriminatorii ale lui Igor Dodon”, a scris deputata PAS.

Amintim că, în cadrul înregistrării „Președintele răspunde” din 14 februarie, președintele Igor Dodon, referindu-se la inițiativa Partidului Acțiune și Solidaritate de semnare cu partidele de dreapta a unui Pact de neagresiune, a afirmat: „Stimați bărbați de pe dreapta, a venit o doamnă cu o inițiativă, da voi, ca niște gentilmoni ce ați făcut? Ați trimis-o mai departe”.

„Considerăm că formulările “bărbați”, “gentilmoni” în raport cu “o doamnă” trimisă “mai departe” sunt inadmisibile în contextul unui discurs politic democratic. Această diferențiere nu face decât să creeze impresia greșită precum că Maia Sandu și doamnele, în general, au nevoie de tutelare și protecție! Mai mult chiar, remarcile sexiste și interesul nesănătos al lui Igor Dodon referitor la „cine e deasupra, cine e dedesubt, cine e jertfa”, trebuie taxate corespunzător, deoarece au ca scop intimidarea femeii, afectează demnitatea persoanei și crează o percepție umilitoare și degradantă”, a mai scris Doina Gherman.

x