„Suntem hotărâți să continuăm reformele”. Maia Sandu s-a întâlnit cu ambasadorii statelor membre ale UE acreditați în Moldova
Full Article 2 minutes read

„Suntem hotărâți să continuăm reformele”. Maia Sandu s-a întâlnit cu ambasadorii statelor membre ale UE acreditați în Moldova

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați în țara noastră. În cadrul discuțiilor au fost abordată situația curentă din Republica Moldova și din regiune, care potrivit șefei statului este „puternic influențată de problemele economice și de securitate pe care le-a adus războiul din Ucraina”.

„Ne-am împărtășit îngrijorările ce țin de segmentul energetic și de creșterea prețurilor, care au efecte negative asupra populației și economiei. Am menționat totodată că, în pofida situației dificile, suntem hotărâți să continuăm reformele în economie și justiție, să construim independența energetică și să consolidăm instituțiile statului, să păstrăm democrația și să urmăm parcursul european al țării”, a declarat Sandu.

Totodată ea a reiterat că integrarea europeană este scopul spre care sunt îndreptate acum toate eforturile autorităților.

„Vrem să convingem instituțiile europene de seriozitatea cu care abordăm acest proces și să ancorăm Republica Moldova în spațiul valoric, politic și economic al Uniunii Europene. Este cel mai important semnal de speranță, de care are astăzi nevoie țara și cetățenii noștri”, a conchis președinta.

Amintim că Maia Sandu a anunțat, pe 3 martie, că Republica Moldova depune cererea de aderare la Uniunea Europeană. Documentul a fost semnat în fața presei de către șefa statului, președintele Parlamentului Igor Grosu și premierul Natalia Gavrilița.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: