„Suntem o țară pașnică și vrem să trăim în pace”. Maia Sandu, la 30 de ani de la luptele de la Tighina
Full Article 2 minutes read

„Suntem o țară pașnică și vrem să trăim în pace”. Maia Sandu, la 30 de ani de la luptele de la Tighina

Președintele Maia Sandu declară că Republica Moldova comemorează trei decenii de la luptele de pe platoul Varnița-Tighina – „cea mai tragică pagină a războiului din 1992”, susține președinta. Astăzi, Maia Sandu menționează că Republica Moldova este o țară pașnică „și vrem să trăim în pace și liniște”. 

„Ne amintim cu recunoștință de eroii căzuți pentru apărarea suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova, și ne înclinăm în fața veteranilor care au stat la straja tânărului nostru stat. Aducem în acest mod un omagiu tuturor celor care au luptat pentru țara noastră în războiul de pe Nistru și celor care s-au jertfit pentru viitorul pașnic al Republicii Moldova”, se arată în declarația președintei.

Sandu declară că „suntem datori să păstrăm vie memoria acelor zile de foc, ca o garanție că vom face tot ce ne stă în putere pentru a nu mai admite vărsări de sânge pe această bucată de pământ”.

„Este un legământ necesar mai ales acum, când un nou război s-a dezlănțuit chiar la hotarele noastre, făcând victime, aducând distrugere și durere. Suntem o țară pașnică și vrem să trăim în pace și liniște”, a conchis Sandu.

În aceste zile se împlinesc 30 de ani de la luptele de la Tighina. Conflictul a izbucnit în anul 1992. Anterior, NewsMaker a reamintit din ce cauză a izbucnit conflictul, cum s-au întâmplat toate, cum timp de aproape trei decenii aici (nu) s-au ocupat de reglementare și dacă aceste două maluri ar putea fi împreună.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: