Suport pentru HoReCa: Agenții economici vor plăti cu 50% mai puțin din taxa percepută de primăria Chișinău
Full Article 1 minutes read

Suport pentru HoReCa: Agenții economici vor plăti cu 50% mai puțin din taxa percepută de primăria Chișinău

Municipalitatea va aplica o scutire de 50% față de taxa stabilită pentru unitățile comerciale sau de prestări servicii din domeniul HoReCa. Măsura va fi valabilă pe perioada menținerii pragului de alertă „cod roșu”. Despre acest lucru a anunțat, pe 21 ianuarie, primarul capitalei Ion Ceban.

„S-a decis susținerea sectorului HoReCa și diminuarea impactului negativ provocat de pandemia COVID-19 odată cu instituirea pragului de alertă cod roșu. Astăzi reprezentanții HoReCa au spus că pot intra în faliment dacă nu vor fi susținuți”, a comunicat Ceban.

Primăria a convocat vineri în ședință reprezentanții sectorului HoReCa, în format online, pentru a discuta și a veni cu propuneri, în contextul deciziei Comisiei Naționale de Sănătate Publică din 20 ianuarie.

Reprezentanții HoReCa au solicitat prelungirea programului de activitate a unităților din alimentația publică cu o oră, până la 23:00. De asemenea, aceștia s-au plâns că sunt puși în situații diferențiate față de restul agenților economici, din care cauză suportă pierderi esențiale

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: