Surse: Pentru Mariana Durleșteanu vor vota cel puțin 55 de deputați
Full Article 2 minutes read

Surse: Pentru Mariana Durleșteanu vor vota cel puțin 55 de deputați

Candidata propusă de Partidul Socialiștilor (PSRM) la funcția de prim-ministru va fi susținută de cel puțin 55 de deputați. Informația a fost confirmată de NM de surse apropiate din rândul politicienilor. 

Printre cei care o vor susține pe Mariana Durleșteanu se numără PSRM, „Pentru Moldova”, precum și deputații Eugen Nichiforciuc, Vladimir Andronache și Alexandr Oleinic.

Contactat de NM, expertul în drept constituțional Alexandru Tănase a explicat cum poate fi interpretată prevederea din decizia Curții Constituționale, privind „majoritatea parlamentară formalizată”.

„Oamenii care sunt gata să creeze o majoritatea trebuie să își pună semnătura și să indice că sunt gata să voteze pentru un anumit candidat. Trebuie să fie un candidat oficial”, a precizat Tănase.

Fostul președinte al CC a explicat că, în acest caz, nu este vorba despre un acord privind crearea unei coaliții, ci de un document în  susținerea unui candidat.

Amintim că, în timp ce premierul desemnat Natalia Gavrilița răspundea la întrebările deputaților, o parte a fracțiunii PSRM, împreună cu liderul formațiunii Igor Dodon, au participat la un brefing de presă.

Dodon a anunțat că socialiștii nu vor vota pentru Natalia Gavriliță, însă o propun de Mariana Durleșteanu la funcția de premier. Aceștia au chemat celelalte fracțiuni să semneze în susținerea acestuia candidat.

Platforma „Pentru Moldova” a anunțat deja că va susține candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier al țării.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: