Taberele de odihnă din Chișinău își vor relua activitatea doar după ce vor fi verificate minuțios – Ceban
Full Article 2 minutes read

Taberele de odihnă din Chișinău își vor relua activitatea doar după ce vor fi verificate minuțios – Ceban

Taberele de odihnă din capitală nu vor fi deschise până nu vor fi verificate minuțios de către specialiști. O declarație în acest sens a fost făcută pe 17 mai de primarul de Chișinău, Ion Ceban. Astfel, edilul a solicitat responsabililor din cadrul Direcţiei generale educaţie tineret şi sport ca taberele de odihnă aflate în gestiunea municipiului să fie verificate la toate capitolele – „astfel ca aceste spaţii să nu prezinte pericol pentru copii”, a precizat Ceban. 

Primarul spune că spațiile necesită a fi verificate mai ales în contextul în care în ultimii doi ani de pandemie, taberele au activat în regim redus sau nu au activat deloc.

„În termen de 10 zile am solicitat să fie pregătit un raport amplu privind gradul de pregătire a taberelor de odihnă pentru sezonul estival”, a scris, pe Facebook, Ceban.

De menționat că, pentru anul 2022 pentru organizarea odihnei de vară a elevilor din bugetul municipal au fost alocaţi 26 mil 314 mii lei, iar pentru pregătirea taberelor constante și cele cu sejur de zi, din bugetul municipal au fost alocaţi 4,5 mil. lei.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: