Tăieri de cheltuieli în instituțiile publice. Banii vor fi redirecționați pentru lichidarea consecințelor pandemiei de COVID-19
Full Article 3 minutes read

Tăieri de cheltuieli în instituțiile publice. Banii vor fi redirecționați pentru lichidarea consecințelor pandemiei de COVID-19

Instituțiile statului urmează să vină cu propuneri concrete de diminuare a bugetelor de cheltuieli, astfel încât sumele să poată fi direcționate către lichidarea consecințelor crizei de COVID-19 în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către președintele Igor Dodon, joi, 26 martie. Șeful statului a precizat că președinția va reduce cheltuielile cu 3,5 milioane de lei.

Într-o postare pe o rețea de socializare, președintele Igor Dodon, a declarat că acest lucru se va întâmpla și la nivelul președinției, unde deja a fost finalizat un prim plan de reducere a cheltuielilor cu 3,5 milioane de lei. Potrivit lui, este vorba despre sistarea achizițiilor care nu sunt absolut necesare, reducerea bugetului pentru deplasări și a primelor pentru personal, precum și tăiate alte costuri.

„Solicit tuturor instituțiilor statului să manifeste responsabilitate și să trateze cu maximă seriozitate această solicitare de reducere a cheltuielilor”, a scris șeful statului.

Pentru a depăși efectele provocate de criza Covid-19, urmează ca instituțiile statului să vină cu propuneri concrete de…

Geplaatst door Igor Dodon op Donderdag 26 maart 2020

 

Igor Dodon susține că urmează, împreună cu președintele parlamentului și prim-ministru, să analizeze modul în care fiecare instituție respectă solicitarea respectivă și să intervină acolo unde va fi cazul.

„Campania de combatere a epidemiei poate fi îndelungată, obositoare și foarte cheltuitoare pentru stat, din care motiv trebuie să fim responsabili și economi la maximum”, a mai scris acesta.

Republica Moldova se află în stare de urgență, până pe 15 mai, având în vedere răspândirea COVID-19.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate 149 de cazuri de infectare cu COVID-19. Alte 117 cazuri sunt suspecte. De asemenea, a fost înregistrat un deces și două vindecări.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: