Tarife noi pentru căldură: cât vor achita consumatorii din Chișinău și Bălți
Full Article 2 minutes read

Tarife noi pentru căldură: cât vor achita consumatorii din Chișinău și Bălți

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat cererile Termoelectrica și CET-Nord, de a reduce tarifele la căldură pentru chișinăuieni și bălțeni. Instituția a decis pe 19 martie să aprobe noi prețuri pentru energia termică livrată consumatorilor. Astfel, consumatorii din capitală vor achita 2138 de lei pentru o gigacalorie, cu 636 de lei mai puțin. Iar consumatorii din Bălți vor achita 2 245 de lei pentru o gigacalorie, cu 970 de lei mai puțin. Hotărârea va intra în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit deciziei ANRE, consumatorii din capitală deserviți de Termoelectrica vor achita 2138 de lei pentru o gigacalorie (fără TVA), cu 636 de lei mai puțin. În prezent, aceștia achită 2 774 pentru o gigacalorie.

Consumatorii din Bălți, deserviți de CET-Nord, vor achita 2 245 de lei pentru o gigacalorie (fără TVA), cu 970 de lei mai puțin. În prezent, aceștia achită 3 215 pentru o gigacalorie.

Hotărârea a fost aprobată la ședința din 19 martie, prin vot unanim, și va intra în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

Ultima dată, ANRE a micșorat tarifele în decembrie 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: