Curse interurbane mai scumpe. Prețul unei călătorii va depinde de categoria de confort al autovehiculului
Full Article 2 minutes read

Curse interurbane mai scumpe. Prețul unei călătorii va depinde de categoria de confort al autovehiculului

Tariful la cursele interurbane va fi majorat de la 48 de bănuți la 60 și 70 de bănuți. Mai mult, prețul unei călătorii va depinde de categoria de confort al unității de transport. Anunțul a fost făcut astăzi, 27 decembrie de către Iulian Postică, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Potrivit sursei citate, unitățile de transport interurban vor trece un control tehnic și vor fi încadrate într-una din categoriile de confort: de bază sau superior.

„Noi am decis aplicarea unui mecanism de ajustare a tarifului, dar corelat cu sporirea calității în transport. Ministerul Economiei urmează să aprobe astăzi un ordin prin care să fie descris un mecanism de încadrare pe categorii de confort”, a declarat Iulian Postică. „Am făcut un grafic ca începând cu 1 februarie până la 1 octombrie 2020, toate unitățile de transport să treacă această încadrare pe categorie de confort la stațiile de inspecție tehnică autorizate”.

Potrivit oficialului, categoria de transport va fi indicată pe parbrizul unității de transport. Mai mult, la stabilirea categoriei de confort se va lua în calcul aspectul exterior și interior al unității de transport, învelișul podului, uzura podelei, starea scaunelor, distanța dintre scaune.

„Conform Codului Transporturilor Rutiere, autobuzul care nu este încadrat în nici o categorie, nu poate transporta pasageri”, a declarat Postică.

Acesta a mai adăugat că „ajustarea nu a fost făcută din 2013, iar această problemă nu o putem neglija la nesfârșit”.

Amintim că pe 11 decembrie, transportatorii auto au inițiat o grevă generală. Circa 300 de vehicule au fost parcate în Piața Marii Adunări Naționale. În total, aproximativ 1500 de curse auto din toată țara au fost suspendate. Acțiunea a avut loc în semn de protest față de refuzul Ministerului Economiei și Infrastructurii de a majora tarifele la serviciile de transport.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: