Tatăl vitreg al fetiței care a născut la 11 ani, plasat în arest pentru 30 de zile
Full Article 2 minutes read

Tatăl vitreg al fetiței care a născut la 11 ani, plasat în arest pentru 30 de zile

Tatăl vitreg al copilei care la 11 ani a devenit mamă a fost adus pe 2 februarie în fața magistraților. Potrivit tv8.md, acesta va sta 30 de zile în arest preventiv, fiind principalul și singurul suspect în cazul de viol al fetei.

Arestul preventiv se calculează începând cu data reținerii, din 31 ianuarie. Bărbatul va sta în arest preventiv până la 1 martie.

Înainte de decizie, procurorul de caz a declarat că tatăl vitreg al copilei nu își recunoaște vinovăția și că el este singurul suspect. Procurorul a mai spus că, dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă de la 10 la 20 de ani de închisoare sau detențiune pe viață.

O fetiță de 11 ani, originară din centrul țării, a născut pe 13 ianuarie. Oamenii legii au pornit un dosar penal pentru viol. Detalii – AICI.

Ulterior, atât ministrul Muncii și Protecției Sociale Alexei Buzu, cât și avocatul poporului pentru drepturile copilului Vasile Coroi au venit cu o reacție în privința cazului. În timp ce Buzu a declarat că acest caz demonstrează că sistemul a „eșuat”, ombudsmanul Vasile Coroi a dat asigurări că atât fetița, cât și copilul ei, vor primi sprijinul necesar. Detalii – AICI.

Pe 31 ianuarie, poliția a anunțat că tatăl vitreg al fetiței a fost reținut de poliție pentru 72 de ore. Acesta are 46 de ani. Potrivit surselor NM, între timp, fetița a revenit la școală.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: