Tauber rămâne în arest la domiciliu. Magistrații au prelungit măsura cu 20 de zile
Full Article 2 minutes read

Tauber rămâne în arest la domiciliu. Magistrații au prelungit măsura cu 20 de zile

Deputata și vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, vizată în două cauze penale, rămâne în arest la domiciliu pentru următoarele 20 de zile, anunță Procuratura Anticorupție. Decizia a fost pronunțată pe 18 mai de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care au admis parțial prelungirea măsurii.

Zeci de simpatizanți ai Partidului „ȘOR” s-au adunat azi în fața Judecătoriei Chișinăul cu sediul la Ciocana pentru a manifesta împotriva măsurii aplicate în privința vicepreședintei formațiunii politice. „Marina, suntem alături de tine!” – a scandat mulțimea.

„Noi toți ne dăm bine seama că avem de-a face cu o comandă politică, în strânsă legătură cu rezultatele alegerilor din Găgăuzia, în legătură cu data de 21 mai, în legătură cu faptul că Marina Tauber este reprezentanta celui mai activ partid de opoziție. Guvernarea nu mai are soluții și recurge la sugrumarea opoziției”, a declarat consilierul juridic al fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”, Iuri Cuznețov.

Avocatul parlamentarei, Aureliu Colenco, a califica decizia instanței drept „ilegală”, iar Marina Tauber – „o comandă politică”. Apărarea parlamentarei susține  că va contesta decizia la Curtea de Apel.

***

Amintim că Marina Tauber a fost reținută pe 1 mai, la Aeroportul Internațional Chișinău, în timp ce deputata planifica să plece în Israel. Atunci Procuratura menționa că reținerea a fost  motivată de încălcarea de către parlamentară a condițiilor prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința Marinei Tauber. Politiciana a fost plasată în arest la domiciliu pe 2 mai, potrivit unei decizii a Judecătoriei Ciocana.

***

Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară, după reținerea sa din 21 iulie 2022. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

Aleasa poporului nu recunoaște acuzațiile care i se impută și pledează nevinovată. Potrivit ei, dosarul a fost pornit pe numele său „la comandă”. Tauber acuză PAS și Președinția că și-ar fi „subjugat justiția”. La rândul lor, reprezentanții guvernării resping acuzațiile alesei poporului și declară că „așteaptă o finalitate în acest caz”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: