Tauber s-a plâns la CEDO pentru excluderea sa din cursa pentru Primăria Bălți
Full Article 3 minutes read

Tauber s-a plâns la CEDO pentru excluderea sa din cursa pentru Primăria Bălți

Deputatul și fostul candidat al Partidului „ȘOR” pentru funcția de primar al municipiului Bălți, Marina Tauber, a anunțat pe 17 mai că a depus o contestație la CEDO cu privire la eliminarea sa din cursa locală. 

Contestația, potrivit ex-candidatului la șefia mun. Bălți, a fost depusă săptămână trecută.

„De la început am anunțat că vom lupta pentru votul nostru. Înainte de aceasta noi am dorit să vedem care a fost scopul autorităților de a anula votul. Ei au arătat că nu sunt capabili de nimic. Bălți a fost doar o jucărie în mâna lor. La sfârșitul săptămânii trecute, am depus un dosar la CEDO care demonstrează toate acțiunile ilegale pe acest caz. Suntem siguri că dreptatea va învinge, în primul rând pentru locuitorii municipiului Bălți”, a spus Tauber, în cadrul unui eveniment organizat la Bălți.

Avocatul ex-candidatului la alegerile locale a spus ce urmează în urma cererii depuse.

„Am depus cererea la CEDO, acum sperăm că acesta va fi pusă pe rol în termeni mai restrânși. Am sesizat Înalta Curte despre acele abuzuri care au fost comise în raport cu candidatul Partidului ȘOR la alegerile din toamna anului trecut. Sperăm că doamna Tauber va fi reabilitată în acele drepturi de care a fost lezată”, a conchis avocatului ex-candidatului la șefia mun. Bălți.

***

Candidata Partidului Politic Șor, Marina Tauber, care a acumulat cele mai multe voturi în primul tur, a fost exclusă din cursa electorală din cauza utilizării mijloacelor financiare nedeclarate, iar ca urmare, în turul doi urmau să se dueleze candidatul independent Nicolai Grigorișin și următorul cel mai bine clasat în turul întâi – candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Boris Marcoci. Ultimul însă a depus cerere de retragere.

La fel a făcut și candidatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi, care era pe locul patru după numărul de voturi în primul tur de scrutin. În consecință, în turul doi au participat candidatul independent Nicolai Grigorișin (locul II) și candidatul Partidului „Patrioții Moldovei” Nicolae Chiriliciuc (locul V după numărul de voturi acumulate în turul întâi).

Nicolai Grigorișin a învins în turul doi al alegerilor locale anticipate de la Bălți, deși prezența la vot a constituit mai puțin de 10%.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: