Tauber vrea o discuție cu ex-ambasadorul Hogan care revine la Chișinău: „Va afla un alt punct de vedere despre cum stau lucrurile”
Full Article 4 minutes read

Tauber vrea o discuție cu ex-ambasadorul Hogan care revine la Chișinău: „Va afla un alt punct de vedere despre cum stau lucrurile”

Deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber își dorește o discuție cu fostul ambasador al SUA la Chișinău Dereck Hogan. Cel din urmă, în prezent secretar adjunct principal în Biroul pentru afaceri europene și eurasiatice, vizitează România și Republica Moldova în perioada 12-15 martie. Tauber spune că nu cunoaște motivele vizitei la Chișinău a fostului ambasador, dar vrea să aibă o întrevedere pentru a-i comunica „situația reală din țara noastră”. 

„Nu cunosc motivele care stau la baza vizitei domnului Hogan, dar eu l-aș ruga să vorbească cu partidele de opoziție”, a spus Tauber, la „Primul în Moldova”.

Deputata a menționat că vrea să-i comunice fostului ambasador despre „situația reală din țara noastră”.

„Dacă va exista o asemenea posibilitate, cu cea mai mare plăcere am vrea să avem o întâlnire cu domnul Hogan, ca să-i povestim despre situația reală din țara noastră, care este perspectiva noastră și a celorlalte partide din opoziție. Dacă vizita dumnealui se va limita doar la întâlnirile cu reprezentanții Partidului PAS, atunci nu va afla un alt punct de vedere despre cum stau lucrurile la noi”, a adăugat Tauber.

Dereck Hogan vizitează România și Republica Moldova în perioada 12-15 martie 2023. Secretarul adjunct principal în Biroul pentru afaceri europene și eurasiatice va conduce delegații pentru Dialogul Strategic SUA-România de la București și Dialogul Strategic SUA-Republica Moldova de la Chișinău.

„Scopul vizitelor lui Dereck Hogan este de a continua consolidarea legăturileor bilaterale dintre SUA și România și între SUA și Republica Moldova”, comunica anterior Biroul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentului de Stat al SUA.

Dereck Hogan a fost ambasador al SUA la Chișinău în perioada 2018-2022.

***

În februarie 2023, președinta Maia Sandu declara că în Republica Moldova s-ar pregăti destabilizări, menite să schimbe puterea de la Chișinău. Sandu menționa că „în realizarea planului, autorii mizează pe mai multe forțe interne în special pe grupări criminale cum ar fi formațiunea ȘOR și toate derivatele ei, pe unii veterani, foști angajați ai forțelor de ordine și pe mai multe persoane cunoscute în legăturile lor cu Plahotniuc”.

După ce Maia Sandu a anunțat că în Moldova s-ar pregăti destabilizări, deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber a chemat toate partidele din țară la protest.

Amintim că membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR” au organizat, pe 12 martie, un protest în centrul capitalei. În timpul manifestației au fost înregistrate mai multe îmbrânceli, iar poliția a anunțat că a condus la Inspectorat 77 de persoane, inclusiv 24 de minori, pentru „documentare și identificare”.

La finalul manifestației, trei deputați ai Partidului „ȘOR” și reprezentanți de la două redacții de presă (alese de Marina Tauber) au fost lăsați să treacă de cordonul de poliție și să depună o rezoluție la Guvern. Potrivit documentului, guvernarea trebuie să achite integral facturile cetățenilor, pentru cele trei luni de iarnă.

Reprezentanții „Mișcării pentru popor” au declarat că așteaptă un răspuns din partea autorităților, în decurs de 24 de ore. În cazul în care Guvernul nu va răspunde la această revendicare, până luni, ora 13:00, „poporul își rezervă dreptul de a întreprinde toate măsurile necesare, pentru a obliga conducerea țării să respecte voința poporului”, se arată în text.

Pe 14 martie, reprezentanții Partidului „ȘOR” au organizat o acțiune de protest în sectorul Botanica al capitalei. Aceștia traversau continuu strada, blocând astfel circulația automobilelor. Susținătorii Partidului au ieșit în stradă inclusiv la Edineț și Bălți. Potrivit Mișcării pentru Popor, din care fac parte mai mulți activiști și politicieni, inclusiv Partidul „ȘOR”, acțiuni asemănătoare au avut loc la Cimișlia, Ialoveni, Orhei, Basarabeasca, Ungheni și Bălți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: