Telescopul spațial James Webb a găsit prima planetă: „Este foarte asemănătoare cu Terra”
Full Article 2 minutes read

Telescopul spațial James Webb a găsit prima planetă: „Este foarte asemănătoare cu Terra”

La 41 de ani lumină, telescopil spațial James Webb a găsit prima planetă, care are aceeași mărime ca și planeta noastră natală. Informațiile au fost făcute publice pe 11 ianuarie de către Administrația Națională Aeronautică și Spațială (NASA).

Potrivit sursei citate, planeta stâncoasă LHS 475 b este aproape exact aceeași mărime ca și planeta noastră natală. Este pentru prima dată când cercetătorii au utilizat telescopul Webb pentru a confirma o exoplanetă.

Misiunea TESS a NASA a făcut aluzie la existența planetei, făcând-o o țintă de interes pentru Webb. Instrumentul NIRSpec al lui Webb a capturat apoi planeta ușor și clar cu doar 2 observații de tranzit.

Deși datele Webb ne spun categoric că LHS 475 b este o mică lume stâncoasă, existența și compoziția atmosferei sale sunt un mister.

Planeta este cu câteva sute de grade mai caldă decât Pământul și foarte aproape de steaua sa, completând o orbită în doar 2 zile. Totuși, steaua sa pitică roșie este mult mai răcoroasă decât Soarele nostru, așa că oamenii de știință teoretizează că este posibil să existe atmosferă. Observații suplimentare de follow-up sunt programate în această vară.

Telescopul spațial James Webb a găsit prima planetă: „Este foarte asemănătoare cu Terra” Telescopul spațial James Webb a găsit prima planetă: „Este foarte asemănătoare cu Terra”


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: