Temperaturile „fierbinți” pun stăpânire pe Moldova. Ne așteaptă caniculă, iar pericolul de incendii crește simțitor
Full Article 2 minutes read

Temperaturile „fierbinți” pun stăpânire pe Moldova. Ne așteaptă caniculă, iar pericolul de incendii crește simțitor

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS), avertizează: în această săptămână ne vom confrunta cu temperaturi „fierbinți”. Meteorologii au emis Cod galben de vreme caniculară și pericol excepțional de incendiu.

Un val de căldură pune din nou stăpânire pe Moldova. Potrivit SHS, în perioada 6-8 august, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori între +33 și +35 grade Celsius.

Meteorologii avertizează populația să iasă afară, de preferat, în timpul dimineții sau seara. SHS recomandă, la fel, oamenilor, să se deplaseze la umbră şi să evite, pe cât posibil, expunerea în plin soare.

„Folosiți îmbrăcăminte ușoară, subțire din țesături naturale în culori deschise precum şi mijloace de protecție (pălării, umbrele, ochelari de soare). Este bine să aveți la îndemână lichide (apă)”, se menționează în nota informativă emisă de instituție.

Potrivit meteorologilor, în aceeași perioadă în Moldova se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural.

SHS atenționează că în condiții de umiditate redusă, vânt și temperaturi ridicate, orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții.

În context, cetățenii sunt rugați să nu folosească focul în păduri, parcuri și spații forestiere.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: