Termoelectrica solicită ANRE majorarea tarifelor la energia electrică și energia termică
Full Article 1 minutes read

Termoelectrica solicită ANRE majorarea tarifelor la energia electrică și energia termică

La 9 noiembrie curent, Termoelectrica informează că a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) ajustarea extraordinară a prețului pentru energia electrică produsă și a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor. Noul tarif ar urma să intre în vigoare de la 1 noiembrie.

„Necesitatea ajustării extraordinare este influențată de majorarea prețurilor la gazele naturale procurate cu cca 115,3 %”, explică Termoelectrica.

Conform estimărilor furnizorului, prețul pentru energia electrică produsă ar urma să crească de 1, 21 bani pentru un /kWh, până la 2,37 bani/kWh (fără TVA), iar tariful pentru energia termică livrată consumatorilor ar urma să crească cu 650 lei/Gcal, până la 1772 lei/Gcal (fără TVA).

Termoelectrica afirmă că ajustarea tarifelor în regim de urgență are drept scop neadmiterea acumulării datoriilor și intrarea în incapacitate de plată din cauza neacoperirii consumului de gaze naturale din structura tarifelor în vigoare. Termoelectrica SA procură cca 32,7 la sută din tot volumul de gaze naturale furnizate de S.A. Moldovagaz.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: