Teroarea de la Bucea. Rusia și Ucraina au solicitat convocarea Consiliului de Securitate al ONU
Full Article 1 minutes read

Teroarea de la Bucea. Rusia și Ucraina au solicitat convocarea Consiliului de Securitate al ONU

Rusia și Ucraina au solicitat organizarea, în această săptămână, a unor ședințe în cadrul Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite pe tema războiului.

Rusia a solicitat o reuniune pentru data de 4 aprilie pe tema a ceea ce a numit „provocările radicalilor ucraineni” de la Bucea, iar Ucraina a solicitat o reuniune pentru data de 5 aprilie pentru a discuta despre agresiunea Rusiei, pe care o acuză că a „tergiversat” și a revendicat reuniunea ca fiind a sa, scrie NYT.

„În lumina provocării flagrante a radicalilor ucraineni din Bucea, Rusia a cerut convocarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU”, a scris pe Telegram adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, scrie AGERPRES.

Ucraina a acuzat duminică Rusia de „genocid”, afirmând că a descoperit cadavrele a 410 civili în regiunea Kiev recent eliberată de sub controlul forţelor ruse, în urma retragerii acestora.

Numai în oraşul Bucea, la nord-vest de Kiev, aproape 300 de persoane au fost înmormântate în gropi comune, conform autorităţilor ucrainene.

Biroul ONU pentru Drepturile Omului a transmis că personalul său de pe teren nu a putut încă verifica aceste afirmaţii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: