Testamentul lui Ion Druță va fi îndeplinit: scriitorul va fi înmormântat la Soroca, lângă Lumânarea Recunoștinței
Full Article 2 minutes read

Testamentul lui Ion Druță va fi îndeplinit: scriitorul va fi înmormântat la Soroca, lângă Lumânarea Recunoștinței

Scriitorul și dramaturgul moldovean Ion Druță va fi adus luni, pe 2 octombrie, la Soroca pentru a fi înmormântat lângă Lumânarea Recunoștinței, scrie Observatorul de Nord. 

După cum menționează presa locală, testamentul lui Ion Druță va fi îndeplinit. Astfel, trupul neînsuflețit al scriitorului urmează să fie adus luni la Soroca, pentru a fi înhumat lângă Lumânarea Recunoștinței, după cum i-a și fost dorința.

Mai întâi sicriul va fi depus la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, de la 10:00 la 12:00, ca de la scriitor să-și ia rămas bun toți cei care l-au cunoscut sau i-au admirat creația.

După aceasta cortegiul funerar îl va aduce pe Ion Druță pe ultimul drum la Soroca.

Potrivit Observatorul de Nord, complexul cultural turistic „Lumânarea Recunoştinţei” a fost inaugurat pe 27 martie 2004. Inițial, monumentul urma să se numească „Badea Mior”, ideea fiind propusă de scriitorul Ion Druță, originar din Câmpia Sorocii. Această atracție turistică cu înălțimea de aproape 30 de metri a fost ridicată pe baza proiectului arhitectului Ion Pascal.

***

Scriitorul și dramaturgul moldovean Ion Druță s-a stins din viață în dimineața zilei de 28 septembrie, la Moscova. Informația a fost făcută publică de către editura Cartier. Iar directorul editurii Gheorghe Erizanu a dezvăluit copia electronică a testamentului lui Druță. Scriitorul a menționat că își dorește să fie înmormântat la Soroca, la Lumânarea Recunoștinței.

Ministrul Culturii Sergiu Prodan a declarat că instituția, la conducerea căreia se află, este gata să ofere ajutor familiei lui Ion Druță în cazul în care vor dori să facă înhumarea în Moldova.

De menționat că recent, pe 3 septembrie, Ion Druță a împlinit 95 de ani. El s-a născut 1928, în comuna Horodişte, fostul judeţ Soroca, astăzi – raionul Donduşeni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: