The New York Times: Navalnîi intenționează să se întoarcă în Rusia imediat ce se va însănătoși
Full Article 2 minutes read

The New York Times: Navalnîi intenționează să se întoarcă în Rusia imediat ce se va însănătoși

Alexei Navalnîi a fost audiat de un procuror german și a spus că intenționează să se întoarcă în Rusia imediat ce se va însănătoși, informează The New York Times cu referire la declarațiile unui înalt oficial de securitate german.

„Este pe deplin conștient de starea sa, este pe deplin conștient de ceea ce s-a întâmplat și este pe deplin conștient unde se află”, a spus oficialul sub protecția anonimatului.

„Nu intenționează să plece în exil în Germania. Vrea să meargă acasă, în Rusia și să-și continue misiunea”, a mai spus oficialul german.

Amintim că Alexei Navalnîi a fost spitalizat într-un spital din Omsk pe 20 august, după ce i s-a făcut rău la bordul unui avion cu care se deplasa spre Moscova. Familia și susținătorii politicianului au declarat că acesta ar fi fost otrăvit. Reprezentanții spitalului din Omsk au declarat că în organismul lui Navalnîi nu au fost găsite urme de otravă. Medicul-șef al spitalului susține că Navalnîi a suferit un dezechilibru al carbohidraţilor.

Apropiații lui Navalnîi au decis să îl transporteze într-o clinică din Germania, însă medicii din Omsk au refuzat acest lucru, motivând că starea politicianului este instabilă. Medicii au permis transportarea în Germania a lui Navalnîi abia pe 21 august. În dimineața de 22 august, acesta a fost transferat la spitalul Charité din Berlin.

Ulterior, pe 2 septembrie, guvernul german a anunțat că în corpul lui Alexei Navalnîi au fost găsite urme de substanțe otrăvitoare din grupul Noviciok. Pe 10 septembrie, Navalnîi a fost scos din coma medicală, iar pe 14 septembrie, acesta a fost deconectat de la aparatul de respirație asistată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: