Tihanovskaia a discutat cu Macron despre organizarea noilor alegeri prezidențiale în Belarus
Full Article 2 minutes read

Tihanovskaia a discutat cu Macron despre organizarea noilor alegeri prezidențiale în Belarus

Reprezentantul opoziţiei belaruse Svetlana Tihanovskaia s-a întâlnit cu preşedintele francez Emmanuel Macron, în cadrul unei vizite pe care şeful statului francez o efectuează la Vilnius luni şi marţi. Potrivit serviciului de presă al Svetlanei Tihanovskaia, subiectul principal al conversației cu Macron a fost posibilitatea organizării noilor alegeri prezidențiale în Belarus, scrie Meduza.io.

„Este foarte important ca țările europene să nu rămână indiferente la ceea ce se întâmplă în Belarus. Franța, ca una dintre cele mai vechi democrații, ne înțelege foarte bine. Prin urmare, am de gând să-i reamintesc domnului Macron despre obiectivul nostru principal – noile alegeri libere și democratice, care ar trebui să aibă loc în decursul acestui an „, a declarat Tihanovskaia.
Serviciul de presă al președintelui francez nu a oferit, deocamdată, detalii despre această întâlnire.

Anterior, Emmanuel Macron a anunțat că nu-l recunoaște pe Alexander Lukașenko drept președinte legitim al Belarusului și i-a sugerat să-și dea demisia. Lukașenko, ca răspuns, l-a sfătuit pe Macron „să privească mai puțin în jur și să se ocupe de problemele Franței”, transmite meduza.io

Amintim că, după alegerile prezidențiale din 9 august, în Belarus au izbucnit proteste de amploare împotriva lui Alexandr Lukașenko. Protestatarii îl acuză pe Lukașenko că a falsificat rezultatele scrutinului. În fiecare zi de duminică, la Minsk, dar și în alte localități se desfășoară acțiuni de protest.

Până la alegerile din 2020, Alexandr Lukașenko a deținut cinci mandate de președinte al Belarusului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: