Timp de 2 zile, comercianții de flori vor fi în atenția Fiscului 
Full Article 50 second read

Timp de 2 zile, comercianții de flori vor fi în atenția Fiscului 

Contribuabilii care activează în domeniul comerțului cu flori vor fi monitorizați de Serviciul Fiscal de Stat al Republicii Moldova. Și sectorul HoReCa va fi în atenția Serviciului. Acțiunea va avea loc în contextul sărbătorii Zilei internaționale a femeii. 

Domeniul comerțului cu flori va fi în atenția Serviciului în perioada 7-8 martie 2023, iar Horeca – pe 8 martie.

„Acțiunile de monitorizare nu presupun efectuarea măsurilor de control la agenții economici, respectiv nu se vor aplica careva sancțiuni”, comunică Serviciul Fiscal de Stat.

Se menționează că acțiunile au drept obiectiv monitorizarea modului de respectare a legislației în vigoare de către contribuabilii sus-menționați, în scopul prevenirii nedocumentării tranzacțiilor prin echipamentele de casă și de control.

„Recomandăm tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legale, iar cumpărătorilor – să solicite bonul de casă la procurarea florilor, astfel contribuind la majorarea nivelului de conformare”, se arată într-o declarație a Serviciului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: