Tiraspoltransgaz a transferat către Moldovagaz $5 mln pentru transportul gazelor naturale
Full Article 1 minutes read

Tiraspoltransgaz a transferat către Moldovagaz $5 mln pentru transportul gazelor naturale

„Tiraspoltransgaz”, întreprinderea care administrează rețelele de gaze din regiunea transnistreană, a plătit peste $5 mln pentru „rezervarea suplimentară și transportul gazelor naturale pe perioada a cinci luni din 2021 – 2022”. Informația a fost făcută publică de către șeful „Moldovagaz”, Vadim Ceban, în data de 4 octombrie. Acesta a precizat că banii au fost utilizați pentru servicii de transport și nu despre despre stocarea gazelor naturale.

„Banii au fost transferați către „Moldovagaz”, iar ulterior, respectiv, către „Gazprom”. Vreau să subliniez că plățile indicate nu se reflectă asupra dinamicii tarifului pentru consumatorii finali”, a scris șeful „Moldovagaz” Vadim Ceban pe o rețea de socializare.

Ulterior, oficialul a precizat că cele 5 mln de dolari au fost achitate nu pentru stocarea gazelor naturale, ci pentru achiziția de către „Tiraspoltransgaz” a unor servicii de transport pentru volume suplimentare de gaz.

Amintim că Gazprom a confirmat livrările de gaz spre Republica Moldova pentru luna octombrie, însă livrările de gaz către Republica Moldova au fost reduse cu 30%.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: