Tiraspolul spune că a fost atacat un parc auto al pacificatorilor din regiune. O dronă ar fi aruncat 2 grenade
Full Article 2 minutes read

Tiraspolul spune că a fost atacat un parc auto al pacificatorilor din regiune. O dronă ar fi aruncat 2 grenade

În dimineața zilei de 5 iunie, persoane necunoscute cu ajutorul unei drone ar fi aruncat două dispozitive explozibile pe teritoriul parcului auto al Unității de rezervă a contingentului de menținere a păcii din apropierea localității Vladimirovca – comunică reprezentanții de la Tiraspol. 

Potrivit anchetei, ar fi fost aruncate două grenade RGD-5.

Acum, comisia de anchetă investighează cele întâmplate.

„La fața locului au lucrat specialiștii, au fost luate măsurile de anchetă și operațiunile necesare, au fost luate și fragmente ale dispozitivelor explozibile”, comunică Tiraspolul.

***

Amintim că, pe 26 aprilie, în raioanele din stânga Nistrului, controlate de administrația de la Tiraspol, a fost instituită alerta „cod roșu” de pericol terorist. Decizia a fost luată în urma atentatului asupra clădirii „MGB” (instituția locală, responsablă de securitate) și exploziilor care s-au produs la unitatea militară din satul Parcani și la centrul teleradio din localitate Maiak.

Pe 25 mai curent, în Transnistria a fost instituită alerta de „cod galben” de pericol terorist. Cu toate că gradul de pericol a fost coborât, toate regulile impuse anterior au rămas în vigoare. Astfel, toate obiectivele importante de infrastructură sunt supravegheate cu atenție, anunța Tiraspolul pe 25 mai.

Controalele la intrarea în regiune rămân în vigoare, iar mijloacele de transport vor fi verificate minuțios. Organele de forță vor activa în regim intens. Zborurile dronelor sunt interzise fără permisiunea specială a „ministerului de securitate”, declarau anterior autoritățile din regiune.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: