TNT Exclusiv TV și Accent TV s-au ales cu avertizări. Au mediatizat incorect reținerea lui Dodon
Full Article 2 minutes read

TNT Exclusiv TV și Accent TV s-au ales cu avertizări. Au mediatizat incorect reținerea lui Dodon

Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat cu avertizări publice serviciile media audiovizuale de televiziune: TNT Exclusiv TV și Accent TV. Cele două au încălcat prevederile art. 13 din Codul serviciilor media audiovizuale privind informarea corectă, în special a celor legate de prezentarea informațiilor cu imparțialitate și bună credință, favorizarea liberei formări a opiniilor și prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziție, în perioada 24-26 mai curent.

TNT Exclusiv TV s-a ales cu 3 avertizări din partea Consiliului, iar Accent TV – cu două.

Consiliul Audiovizualului menționează că PP „Exclusiv Media” SRL  și „TELESISTEM-TV” SRL (proprietar Accent TV) sunt obligate să difuzeze textul sancțiunii în următoarele 48 de ore de la data adoptării deciziei privind aplicarea sancțiunii, sonor și/sau vizual.

Textul sancțiunii trebuie să fie difuzat de cel puțin 3 ori, în orele de maximă audiență, din care o dată în principalul program audiovizual de știri.

De menționat că membrii Consiliul Audiovizualului au dispus monitorizarea serviciilor media audiovizuale de televiziune: „TV8”, „Canal 2”, „PEH TV”, „Canal 3”, „ITV”, „Exclusiv TV”, „Accent TV”, „Mega TV”, „Ren TV Moldova” și „Canal 5”.

Verificarea a început urmare a autosesizării membrului CA, Ruslan Mihalevschi, la capitolul respectării prevederilor art. 13 din Codul serviciilor media audiovizuale, în contextul evenimentelor privind perchezițiile și reținerea ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul programelor de știri, de dezbateri sau alte emisiuni informative.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: