„Toate paturile de la terapie intensivă sunt ocupate”. Capitala se apropie de maximul capacității de locuri pentru COVID-19
Full Article 2 minutes read

„Toate paturile de la terapie intensivă sunt ocupate”. Capitala se apropie de maximul capacității de locuri pentru COVID-19

Situația din spitalele din capitală este tot mai gravă, în contextul pandemiei de coronavirus. Șeful adjunct al Direcției asistență socială și sănătate a Primăriei municipiului Chișinău, Boris Gîlcă, a declarat în cadrul ședinței primăriei din 9 noiembrie că sistemul municipal de sănătate se apropie de maximul capacității sale de locuri de tratament pentru COVID-19.

Potrivit oficialului, incidența de îmbolnăviri în municipiul Chișinău este în creștere.

„Avem 942 de îmbolnăviri de coronavirus la 100 mii de locuitori”, a precizat oficialul.

În același timp, Gîlcă a declarat că în instituțiile municipale de sănătate se află internați 864 de pacienți bolnavi de coronavirus, dintre care 46 de persoane se află în stare foarte gravă.

„Toate paturile de la terapie intensivă sunt ocupate, ne apropiem de maximul capacității de locuri de tratament pentru COVID-19”, a spus Gîlcă.

Acesta a adăugat că există o rezervă de 200 de paturi, care vor fi activate în cazul unei situații extreme.

Potrivit datelor Ministeruli Sănătății, până în prezent, în mun. Chișinău au fost confirmate peste 35,3 mii de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 631 de decese. În prezent, 7451 de persoane se află sub supraveghere medicală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: