„Toleranță zero față de angajații care admit ilegalități”. Moldsilva denunță nereguli în ramura silvică
Full Article 2 minutes read

„Toleranță zero față de angajații care admit ilegalități”. Moldsilva denunță nereguli în ramura silvică

Agenţia „Moldsilva” anunță că a iniţiat o serie de controale în fondul forestier naţional. În urma acestora s-a constatat o „atitudine iresponsabilă” din partea unor angajați din ramura silvică în procesul de gestionare a resurselor forestiere, se arată într-un comunicat al agenției.

Urmare a acestor acţiuni, în cadrul unor entităţi silvice teritoriale, au fost depistate şi documentate ilegalități în cadrul mai multor întreprinderi silvice. În majoritatea cazurilor s-a constatat diminuarea volumului de masă lemnoasă destinată recoltării.

„Aceste rezultate indică asupra lipsei de atitudine și control obiectiv din partea  unor factori de decizie din cadrul Î.S. Întreprinderea pentru Silvicultură ,,HÎNCEȘTI-SILVA” pe parcursul anului 2021, ce se putea solda cu extragerea frauduloasă a unui volum total de 3234 m3   de producție forestieră”, precizează Moldsilva.

Situații similiare s-au produs și la la întreprinderea pentru silvicultură „SOROCA” și „IARGARA”.

„În cadrul entităților menționate, se examinează multilateral acțiunile ilegale admise de personalul serviciului silvic privind exercitarea atribuțiilor de serviciu şi sunt inițiate mai multe anchete de serviciu în scopul atragerii la răspundere a personalului vizat, rezultatele acestor verificări vor fi făcute publice inclusiv sancţiunile aplicate persoanelor care au admis lacune în serviciu”, mai notează sursa citată.

Verificările efectuate, precum și rezultatele activității economico-financiare a entităților silvice din subordine, denotă în multiple cazuri, lipsa de profesionalism și responsabilitate din partea personalului cu funcții de conducere.

„Se declară toleranță „zeroˮ față de acei angajați care prin deciziile și activitatea pe care o desfășoară, admit ilegalități sau se eschivează de la îndeplinirea obligațiunilor de funcție. Prin urmare, pe fiecare caz de încălcare a cadrului normativ se vor întreprinde toate măsurile necesare pentru elucidarea circumstanţelor, iar cei care admit asemenea nereguli vor fi pedepsiţi pe măsura faptelor şi în corespundere cu prevederile legislative din acest domeniu”, se arată în comunicatul Moldsilva.

În acelaşi context, Agenţia „Moldsilva” solicită populaţiei ca orice informaţii despre încălcările în fondul forestier să fie comunicate prin intermediul Liniei specializate anticorupţie.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: