Tot mai mulți pacienți în stare gravă. Ceban a anunțat suplimentarea numărului de locuri la Centrul COVID-19 de la Moldexpo
Full Article 2 minutes read

Tot mai mulți pacienți în stare gravă. Ceban a anunțat suplimentarea numărului de locuri la Centrul COVID-19 de la Moldexpo

A fost suplimentat numărul de locuri în cadrul Centrului COVID-19 de la Moldexpo, singura instituție medicală municipală în acest moment pentru internarea pacienților cu SARS CoV-2. Potrivit primarului capitalei Ion Ceban, au fost activate trei secții cu 200 paturi și 18 paturi de terapie intensivă și reanimare. Edilul a atras atenția că numărul de solicitări pentru internarea pacienților cu forme de gravitate medie și gravă a infecției a crescut subit.

„Urmărim cu ingrijorare evoluția epidemiologică a noilor cazuri zilnice de coronavirus. Specialiștii în sănătate publică ne atenționează despre un nou val de COVID-19, val predominat de noua tulpină Delta. Statisticile din ultimele zile ne arată mai multe solicitări pentru internare, pacienți cu forme medii și grave”, a menționat Ceban pe 20 august.

Primarul capitalei a anunțat că în cadrul Centrului COVID-19, situat pe teritoriul Centrului expozițional Moldexpo, au fost activate suplimentar 200 de paturi pentru pacienții infectați cu COVID-19. De asemenea, sunt disponibile 18 paturi de terapie intensivă și reanimare. Numărul acestora poate fi suplimentat până la 24.

„Am mobilizat suplimentar și personal medical, la fel, am asigurat cu echipamente medicale, medicamente și consumabile unitățile curative nou activate la Centrul de la Moldexpo. Între timp, avem definitivat Planul actualizat de răspuns și control al infecției COVID-19 în mun. Chișinău, plan care prevede activarea graduală a altor instituții medicale strategice pentru tratamentul pacienților cu coronavirus”, a precizat primarul Chișinăului.

Sâmbătă, 21 august, va fi convocată ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică a mun. Chișinău.

Potrivit datelor disponibile pe platforma vaccinare.gov.md, din 2 martie până pe 20 august, în Republica Moldova, au fost imunizați cu două doze de vaccin anti-Covid aproape 621 de mii de oameni. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 426 cazuri noi de coronavirus în Republica Moldova. Cele mai multe –  în Chișinău (111), Transnistria (74), Cahul și Ialoveni (câte 20).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: