Regulile sunt pentru toți. IGP spune că toate persoanele care au încălcat legea pe 9 mai vor fi documentate
Full Article 2 minutes read

Regulile sunt pentru toți. IGP spune că toate persoanele care au încălcat legea pe 9 mai vor fi documentate

Toate persoanele care au încălcat regulile impuse de stat cu privire la simbolurile interzise în Republica Moldova vor fi documentate corespunzător. Declarația a fost făcută pe 9 mai de șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, întrebat câte persoane din cele care au încălcat legea sunt funcționari publici sau politicieni. 

„Eu nu am o detaliere, dar vreau să vă spun că inclusiv persoanele cu funcții de răspundere, persoanele de demnitate publică, politicieni… nu este o divizare în modul de răspundere. Toate persoanele vor fi documentate corespunzător și vor fi pasibile de răspundere contravențională”, a precizat șeful IGP.

Până la această oră, potrivit Poliției au fost întocmite 12 procese verbale persoanelor care au participat la evenimentele din 9 mai. Totodată, pe parcursul zilei de astăzi au fost înregistrate 42 de materiale unde sunt vizate 90 de persoane fixate cu simbolurile interzise.

De menționat că pe 9 mai, deputații socialiști și Igor Dodon au ieșit la marșul desfășurat în capitală cu panglica Sf. Gheorghe prinsă la piept.

Anterior oamenii legii precizau că amenda contravențională pentru cei care încalcă legea cu privire la simbolurile anterior interzise în țara noastră, inclusiv panglica Sf. Gheorghe, constituie pentru persoanele fizice: 4500 – 9000 MDL sau 30/60 de ore în folosul comunității, pentru persoanele cu funcție de răspundere: 9000 – 18000 MDL, iar pentru persoanele juridice: 18000 – 30000 MDL.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: