„Toți cetățenii sunt egali în fața legii, indiferent de statutul deținut”. Precizările poliției în legătură cu evenimentele de la sediul președinție
Full Article 2 minutes read

„Toți cetățenii sunt egali în fața legii, indiferent de statutul deținut”. Precizările poliției în legătură cu evenimentele de la sediul președinție

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a venit cu precizări în legătură cu evenimentele care au avut loc la sediul președinție, ieri, 1 iulie.

„Intervenția poliției a avut loc la solicitarea parvenită la numărul unic 112 din partea Serviciului Protecție și Pază de Stat, care a cerut suportul polițiștilor în vederea asigurării ordinii publice”, se anunță în comunicatul IGP.

De asemenea, instituția a precizat că „toți cetățenii sunt egali în fața legii și sunt obligați să respecte legislația Republicii Moldova, indiferent de statutul deținut”.

„Legea 39 despre statutul deputatului în parlament nu atribuie împuterniciri deputaților în astfel de situații. Persoanele care nu sunt de acord cu acțiunile poliției le pot contesta, fără a opune rezistență sau a aplica forța fizică”, a mai anunțat IGP.

Amintim că ieri, 1 iulie, Ștefan Gațcan a renunțat la mandatul de deputat. Un document în acest sens a fost publicat de către deputatul socialist, Corneliu Furculiță, pe pagina sa de Facebook. Pe de altă parte, cei de la Pro Moldova au declarat că Gațcan a fost supus presiunilor. Aceștia au anunțat că Gațcan ar fi dispărut de câteva ore și este de negăsit.

Ulterior, mai mulți deputați din partidul Pro Moldova și Partidul ȘOR au venit în fața președinției. Andrian Candu a spus că deține informații precum că  Gațcan ar fi fost adus la președinție. Aceștia au încercat să intre în curtea instituției, însă paza le-a restricționat accesul. Din curtea președinției urmau să iasă câteva mașini ale Serviciului Protecție și Pază de Stat. Candu și Cebotari au insistat să verifice dacă în vehicule s-ar afla Gațcan. Într-un final, polițiștii s-au îmbrâncit cu deputatul Vladimir Cebotari, iar vehiculele au părăsit teritoriul președinției.

Ulterior, pe pagina oficială de Facebook a lui Gațcan, însă nu pe pagina sa personală a fost postat un mesaj video. Acesta, fiind într-o vie, a spus că nu este sechestrat și că este împreună cu familia. Serviciul de presă a președinției a anunțat că Ștefan Gațcan nu s-a aflat ieri, 1 iulie, în clădirea instituției.

Menționăm că în seara zile de 1 iunie, în spațiul public au apărut informații precum că Ștefan Gațcan a părăsit teritoriul Republicii Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: