Trafic parțial suspendat pe podul de pe strada Mihai Viteazul, până în august 2024. Primăria Chișinău: „scuze!”
Full Article 2 minutes read

Trafic parțial suspendat pe podul de pe strada Mihai Viteazul, până în august 2024. Primăria Chișinău: „scuze!”

Traficul rutier (pe benzi) de pe de pe strada Mihai Viteazul și pe str. Albișoara, direcția spre bd. Grigore Vieru, va fi parțial suspendat, anunță Primăria Chișinău. Potrivit municipalității, măsura va intra în vigoare pe 30 decembrie 2023 și se va menține până pe 30 iulie 2024. O dispoziție în acest sens a fost emisă de primăria capitalei.

Primăria municipiului Chișinău informează că traficul rutier de pe podul de pe str. Mihai Viteazul va fi suspendat parțial, timp d șapte luni, în legătură cu necesitatea executării lucrărilor de reparație din cadrul proiectului „Reparația podului rutier amplasat pe str. Mihai Viteazul”.

Potrivit dispoziției emise de municipalitate, antreprenorul care execută lucrările se obligă să instaleze indicatoarele rutiere și îngrădirile necesare, în conformitate cu schema coordonată cu Direcția de poliție a municipiului Chișinău.

De asemenea, primăria capitalei informează că în perioada 30 decembrie 2023 și până pe 31 martie 2024, va fi suspendat parțial traficul rutier pe str. Albișoara, direcția spre bd. Grigore Vieru, în legătură cu necesitatea executării lucrărilor de reparație din cadrul proiectului „Reparația podului rutier amplasat pe str. Mihai Viteazul”.

„Serviciile municipale de profil solicită înțelegere și scuze cetățenilor pentru incomoditățile create”, precizează sursa citată în nota informativă emisă.

Conducătorii auto care traversează cartierele unde este anunțată suspendare de trafic rutier sunt îndemnați să ocolească zona respectivă.

Amintim că municipalitatea a anunțat, în toamna anului 2022, că podul de pe Mihai Viteazul, care nu a fost reparat niciodată din 1974, intră în reconstrucție. Primăria Chișinău declara că lucrările de reparație urmează a fi efectuate de o companie din Ucraina, cu sucursala la Vulcănești, care a câștigat licitația. Lucrările vor costa bugetul municipal 108 milioane lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: