Trafic sporit la vamă. Din cauza reorientării spre piața din UE, camioanele cu marfă stau în rând la ieșirea din Moldova
Full Article 2 minutes read

Trafic sporit la vamă. Din cauza reorientării spre piața din UE, camioanele cu marfă stau în rând la ieșirea din Moldova

În posturile vamale Sculeni, Leușeni și Giurgiulești, pe sensul de ieșire din Republica Moldova se atestă un trafic sporit de camioane cu marfă. Serviciul Vamal precizează că agenții economici din Republica Moldova, care anterior exportau mărfuri spre Ucraina s-au reorientat spre piața din UE, din acest considerent posturile vamale situate pe frontiera moldo-română au devenit supra solicitate.

Totodată, fluxul s-a majorat deoarece unii transportatori din Ucraina optează pentru tranzit cu marfă prin Republica Moldova.

Serviciul Vamal precizează că poate procesa toate tranzacțiile, însă, având în vedere că teritoriul între cele două posturi (MD-RO) este supraaglomerat, deoarece autocamioanele (deja procesate de către partea MD) așteaptă rândul pentru a intra în postul vamal Albița, trecerea și la alte auto marfare nu este posibil de permis, până la acordarea liberului de vamă de către partea română”, menționează Serviciul Vamal.

În conformitate cu datele din Sistemul Informațional al Serviciul Vamal se constată pe frontiera moldo-română o creștere semnificativă a numărului de declarații vamale perfectate la export, fiind înregistrată o creștere cu 73% față de intervalul corespondent al anului 2021, și din acest considerent se atestă un flux sporit de camioane cu marfă la posturile vamale de frontieră.

 

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: