Tragedie la Criuleni. Două persoane, între care un minor, s-au înecat în apele Nistrului
Full Article 2 minutes read

Tragedie la Criuleni. Două persoane, între care un minor, s-au înecat în apele Nistrului

Două persoane, între care un minor în vârstă de 17 ani, s-au înecat în apele râului Nistru. Tragedia a avut loc pe 9 iulie, în raionul Criuleni, satul Onițcani.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 20:17. Potrivit informațiilor înregistrate, un minor și un matur au intrat în râul Nistru și nu au mai ieșit din apă.

IGSU anunță că, către ora 21:34, corpul neînsuflețit al bărbatului înecat, în vârstă de 37 de ani, a fost depistat și scos din apele râului de către populație. Lucrările de căutare subacvatică efectuate de angajații IGSU au fost reluate în dimineața zilei de 10 iulie, iar către ora 09:40 corpul neînsuflețit al tânărului de 17 ani a fost recuperat de scafandrierii Inspectoratului.

IGSU îndeamnă repetat oamenii să respecte cu strictețe regulile de comportament în preajma bazinelor acvatice. Oamenii sunt rugați să meargă la scăldat doar în locuri care sunt dotate cu stații de salvare și să evite intrarea în râuri și iazuri pe timp de noapte și caniculă. Mai mult, persoanele sunt îndemnate să evite consumul de băuturi alcoolice dacă aleg să meargă la scăldat.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2022 în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 34 persoane inclusiv 5 minori.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: