Traian Băsescu propune ca România să contacteze Rusia pentru a obține vaccinul contra COVID-19
Full Article 2 minutes read

Traian Băsescu propune ca România să contacteze Rusia pentru a obține vaccinul contra COVID-19

Fostul președinte al României, în prezent parlamentar european, consideră că statul român trebuie să solicite Rusiei informații despre vaccinul împotriva COVID-19 și dacă acestea vor fi pozitive, să importe preparatul dacă există stocuri disponibile. 

Aflat la Bruxelles, Traian Băsescu a publicat pe pagina sa de Facebook un plan privind ieșirea din criza provocată de pandemia COVID-19. Acesta l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis și pe premierul Ludovic Orban pentru felul cum gestionează situația.

Printre soluțiile propuse de Traian Băsescu se numără introducerea unor restricții dure, inclusiv trecerea la învățământul la distanță pentru toate școlile și universitățile din România, până la obținerea unui vaccin, trecerea a 80% din bugetari, cu excepția personalului din domeniu sănătății, la telemuncă, precum și închiderea teatrelor, cinematografelor, restaurantelor, sălilor de jocuri, mall-urilor (cu excepția restaurantelor care deservesc persoanele cazate în hoteluri) până la apariția unui vaccin.

De asemenea, fostul președinte al României a propus “… contactarea Guvernului Federaţiei Ruse pentru a primi informaţii cu privire la eficienţa vaccinului produs în Rusia, iar, în cazul unor concluzii pozitive, importarea de vaccinuri din Rusia dacă există cantităţi disponibile, până la livrarea vaccinurilor contractate de Comisia Europeană”, a scris Băsescu într-o postare pe Facebook, în care enumeră măsurile pentru care ar trebuie să întreprindă guvernul pentru “limitarea dezastrului, pentru salvarea de vieţi omeneşti”.

În opinia lui, „efectul lașității şi al prioritizării interesului politic în detrimentul sănătăţii şi vieţii oamenilor este că s-a ajuns la momentul dramatic în care medicii încep să fie obligaţi să decidă cine trăiește și cine moare, cine are loc la ATI și cine nu”, a mai menționat Băsescu.

***

Potrivit celui mai recent bilanț, de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, în România au fost depistate peste 180 de mii de infectări și aproape 5 900 de decese.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: