Transnistria: „Încă o zi și nu vom mai avea unde spitaliza pacienții cu Covid”
Full Article 2 minutes read

Transnistria: „Încă o zi și nu vom mai avea unde spitaliza pacienții cu Covid”

97% din capacitatea de spitalizare a bolnavilor infectați cu COVID-19 din regiunea transnistreană este deja acoperită. Informația a fost publicată de către liderul administrației de la Tiraspol, pe 22 martie. Vadim Krasnoselski a precizat că în cadrul Centrului mamei și copilului din Tighina vor fi alocate încă 300 de locuri pentru persoanele infectate cu coronavirus.

„Rețeaua de spitale-COVID din Transnistria este practic plină. (…) 97% din capacitate este acoperită, iar asta înseamnă că încă o zi și nu vom mai avea unde spitaliza noii pacienți infectați cu coronavirus”, a declarat Vadim Krasnoselski.

Liderul de la Tiraspol a precizat că bolnavii infectați nu vor fi spitalizați în cadrul taberei „Zorii Nistrului”, la fel ca în perioada celui de-al doilea val de infectări, din cauza noilor tulpini ale infecției: „Boala își schimbă comportamentul și tot mai des se suportă greu. Pacienții au nevoie nu doar de o izolare controlată, pe care am asigurat-o spitalizând pacienții, dar și tratament calitativ sub monitorizarea medicilor care dețin echipamentele necesare”.

Vadim Krasnoselski a adăugat că, zilnic, în stânga Nistrului sunt testați pozitiv peste 400 de oameni, în timp ce numărul celor care se însănătoșesc este de circa 200.

„Trebuie să rezistăm până când acești indici vor ajunge la același nivel, iar în mod ideal, numărul celor vindecați îl va depăși pe cel al bolnavilor. Până atunci, Centrul mamei și a copilului din Bender va fi transformat în spital de boli infecțioase, iar pacienții – viitoarele mame și copii vor fi redirecționați la centrul din Tiraspol”, a mai spus liderul administrației de la Tiraspol.

***

Campania de vaccinare în Transnistria urma să înceapă pe 12 martie. Pe 18 martie, Krasnoselski a anunțat suspendarea procesului de imunizare cu vaccinul AstraZeneca, donat de guvernul României. Vadim Krasnoselski a invocat faptul că mai multe state europene „refuză” imunizarea cu acest preparat. De asemenea, în stânga Nistrului au fost impuse noi restricții din cauza pandemiei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: