„Trebuie să fie trași la răspundere”. Reacția Guvernului la protestul organizat de partidul „ȘOR”
Full Article 3 minutes read

„Trebuie să fie trași la răspundere”. Reacția Guvernului la protestul organizat de partidul „ȘOR”

Guvernul, condus de premierul Dorin Recean, nu comentează protestul organizat, pe 12 martie, de către Partidul „ȘOR”. Reprezentanții instituției, consideră că, „este dreptul democratic al cetățenilor cu respectarea legii cu privire la întruniri”.

„Pentru detalii despre mersul protestului au comunicat desfășurat în mod transparent pe parcursul zilei colegii noștri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, a informat Guvernul.

Totodată, președintele Parlamentului susține că astăzi „am avut parte de încă o tentativă de destabilizare a țării din partea unor partide politice și grupări criminale asociate care, folosindu-se de necazurile oamenilor, au organizat o manifestație cu multiple încălcări în centrul capitalei”.

„Poliţia a raportat numeroase încălcări grave. Am fost cu toții martori cum organizatorii acestor proteste nu au asigurat desfăşurarea protestului în cadrul legal, inclusiv au fost descoperite obiecte interzise desfăşurării unui protest paşnic și au încercat să provoace polițiștii.

Vreau să le mulţumesc forţelor de ordine că au intervenit într-o formă calmă, promptă şi au asigurat ordinea publică respectând întocmai legislația în vigoare. În ultima perioadă, MAI, Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și SIS practic zilnic deconspiră scheme care au drept scop să deturneze liniștea la noi în țară.

Așa cum am mai spus și anterior, scopul acestor acțiuni este răsturnarea ordinii constituționale, schimbarea puterii legitime de la Chișinău, care să pună țara noastră la dispoziția Rusiei, pentru a opri procesul de integrare europeană, dar și pentru ca Moldova să poată fi folosită de Rusia în războiul ei împotriva Ucrainei.

Toți cei care participă în aceste acțiuni îndreptate împotriva statului Republica Moldova – elemente externe, membri ai partidelor politice și grupărilor criminale, și toți cei care îi protejează pe aceștia, trebuie să fie trași la răspundere.

Dragi polițiști și toți cei care lucrează în structurile de forță, vă mulțumim pentru modul cum vă îndepliniți datoria și cum asigurați liniștea și pacea în societatea noastră.

Dragi cetățeni, împreună suntem mai puternici și vom păstra pacea la noi acasă”, a scris Igor Grosu pe Facebook.

La rândul său, deputatul Radu Marian a apreciat efortul depus de Ministerul Afacerilor Interne.

„Aceștia au dejucat planurile membrilor grupărilor criminale, grupării Șor provocatorilor și agenților străini ruși să creeze haos și violență. Au filat provocatorii, i-au reținut la timp, pe alții i-au prins la frontieră cu acte false, au confiscat sume mari de bani. E un lucru operativ extrem de complicat, dar deocamdată îndeplinit cu brio.
Le mulțumim angajaților acestor structuri că asigură liniștea și pacea în țară.

Amenințările hibride nu s-au încheiat aici, grupările criminale susținute de Kremlin ar putea să mai încerce să facă prostii, dar putem să avem și mai multă încrede că organele sistemului afacerilor interne vor opri la timp. Aceștia au demonstrat că își fac treaba”, a punctat deputatul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: