„Trebuie să ieșim în apărarea Constituției”. PAS cheamă cetățenii Moldovei în fața Curții Constituționale (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Trebuie să ieșim în apărarea Constituției”. PAS cheamă cetățenii Moldovei în fața Curții Constituționale (VIDEO)

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) cheamă cetățenii Moldovei să se adune, luni, în fața Curții Constituționale. Potrivit unui mesaj publicat duminică, 25 aprilie, pe pagina de Facebook a formațiunii, membrii PAS vor fi acolo începând cu ora 8:00.

„Oameni buni, trăim momente foarte încordate și importante pentru țara noastră. Nu sunt cuvinte mari, este un adevăr. Este o situație în care toți noi, politicieni, oameni simpli, oameni buni ai acestei țări trebuie să ieșim în apărarea Constituției. Trebuie să apărăm această instituție, Curtea Constituțională, asupra căreia indivizi ca Dodon, Șor, Plahotniuc, au încercat o operațiune de uzurpare a puterii. Noi avem nevoie de toți voi, oamenii buni, să veniți luni în fața Curții, pentru a apăra Constituția și ordinea constituțională”, se arată în mesaj.

UPDATE (15:15) PAS a publicat o înregistrare video din fața Curții Constituționale.

Manifestația va avea loc pe 26 aprilie, începând cu ora 8:00, la Curtea Constituțională.

Tot astăzi, un grup de veterani de război a chemat la mobilizare. Într-un mesaj difuzat din fața Curții Constituționale, aceștia au anunțat că pledează pentru alegeri parlamentare anticipate.

***

Anterior, deputații PAS Sergiu Litvinenco și Virgiliu Pâslariuc au depus o sesizare la Procuratura Generală în legătură cu deciziile pe care le-a luat parlamentul în raport cu Curtea Constituțională. Aceștia solicită începerea urmării penale pe faptul uzurpării puterii în stat.

Menționăm că vineri, 23 aprilie, 53 de deputații au votat pentru retragerea hotărârii parlamentului prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la Curtea Constituțională. În aceeași zi, legislativul a aprobat numirea lui Boris Lupașcu în funcția de judecător al CC.

În seara zilei de 23 aprilie, Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate și a solicitat Procuraturii Generale să investigheze acțiunile din parlament sub aspectul infracțiunii de uzurpare a puterii în stat. La câteva ore distanță, CC a emis un comunicat în care a informat că Înalta Curtea a suspendat cele două hotărâri ale parlamentului, care vizează revocarea din funcție a Domnicăi Manole și numirea lui Boris Lupașcu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: