Trei bărbați, condamnați pentru că au deposedat prin escrocherie trei proprietari de imobilele din Chișinău
Full Article 2 minutes read

Trei bărbați, condamnați pentru că au deposedat prin escrocherie trei proprietari de imobilele din Chișinău

Trei bărbați din capitală, care au deposedat prin escrocherie trei proprietari de imobilele din Chișinău, au fost condamnați la 12, 18 și respectiv, 5 ani și 6 luni închisoare. Despre acest fapt a anunțat Procuratura Generală, astăzi, 28 ianaurie.  

Potrivit sursei citate, în perioada 2014-2015, inculpații au pus la cale o schemă prin care au lăsat-o fără un teren de construcții și o casă în fază pre-finală de construcție din sectorul Buiucani al capitalei pe o femeie, au deposedat-o de apartamentul din sectorul Râșcani al capitalei pe o altă femeie și au privatizat un apartament din același sector, prin prezentarea actelor false către Consiliul municipal Chișinău.

Inculpații obțineau informații cu caracter personal ale proprietarilor, inclusiv de la Oficiul Cadastral, după care la notar se prezentau cu persoane asemănătoare proprietarilor, cu buletine de identitate false și perfectau procuri, prin care le împuterniceau pe alte persoane recrutate să vândă imobilele. Ultimele s-au dovedit a fi persoane vulnerabile – un om al străzii, dar și un bărbat cu probleme de sănătate mintală.

Pe primul, inculpații l-au ajutat să-și restituie buletinul de identitate, pe care-l avea gajat pentru anumite datorii. Celui de-al doilea bărbat i-au cumpărat vestimentație prezentabilă și costisitoare, pe care i-au oferit-o pentru întâlnirile organizate în scopul de vânzare a imobilelor, astfel încât să-i confere un aspect îngrijit și credibil de vânzător.

Suma totală a prejudiciului cauzat de către condamnați față de părțile vătămate se cifrează la peste 2 milioane de lei, se mai arată în comunicat.

Menționăm că inculpații sunt locuitori ai capitalei, cu vârstele cuprinse între 27 și 42 ani, iar unul dintre aceștia a mai fost condamnat și își ispășește pedeapsa pentru altă fapte de escrocherie, începând cu anul 2017.