UPDATE Trei moldoveni care au revenit în țară așteaptă să afle dacă sunt infectați cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

UPDATE Trei moldoveni care au revenit în țară așteaptă să afle dacă sunt infectați cu COVID-19

Trei persoane care au revenit recent de peste hotare sunt suspectate că ar fi infectate cu COVID-19. Medicii de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) le-au preluat probe care vor fi examinate la laboratorul epidemiologic. Informația a fost făcută publică la ședința Punctului Focal Național din 3 martie.

În cadrul ședinței, reprezentanții ANSP au declarat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate trei cazuri suspecte de Coronavirus de tip.

UPDATE (15.00) Într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat că rezultatele analizelor au fost negative.

Știrea inițială

În cadrul IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” s-au adresat 36 de persoane, dintre care au fost internați 26 de pacienți cu gripă, infecții acute ale căilor respiratorii superioare și infecții respiratorii acute severe. Persoane cu suspecții la Coronavirus în spital nu au fost depistate.

Conform datelor pentru 24 de ore, oferite de Poliția de Frontieră, numărul persoanelor pe sensul de intrare în Republica Moldova a constituit 18122 de persoane (frontiera terestră cu România – 10350 persoane; frontiera terestră cu Ucraina – 4940 de persoane; frontiera aeriană – 2832 de persoane).

Amintim că, până în prezent, coronavirusul de tip nou a fost confirmat la doar două moldovence, care se află în Italia. Femeile au fost plasate în carantină, însă nu necesită spitalizare. Totodată, testele nu au confirmat prezența coronavirusului de tip nou COVID-19 în cele șapte cazuri suspecte, copii și adulți care au revenit din zonele de risc din Italia. 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: