Trei persoane au decedat în ultima săptămână, din cauza virusului de Covid-19. Câte au fost testate pozitiv?
Full Article 2 minutes read

Trei persoane au decedat în ultima săptămână, din cauza virusului de Covid-19. Câte au fost testate pozitiv?

Trei persoane au decedat, din cauza infecției de Covid-19, în decursul săptămânii trecute. Totodată, ministerul Sănătății anunță că, în perioada 23-29 ianuarie, 600 de persoane au fost testate pozitiv cu Coronavirus.

Potrivit sursei, în perioada vizată au fost efectuate 15.401 teste de Covid-19, în urma cărora 600 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate.

În ultimele 7 zile, 1213 persoane au fost vaccinate împotriva virusului Covid, dintre care 8 sunt minori.

Până în prezent, în Republica Moldova, 1.075.406 cetățeni sunt vaccinați cu schema completă.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educației și Cercetării pe 30 ianuarie, în instituțiile de învățământ din Moldova au fost înregistrate peste 9 500 de cazuri de gripă/viroză sezonieră la copii și elevi.

Potrivit Ministerului, în perioada 23-27 ianuarie, în grădinițe au fost confirmați cu gripă/viroză sezonieră 4 813 copii.

În învățământul primar, gimnazial și liceal, în aceeași perioadă, au fost confirmate 4 703 cazuri de infectare cu gripă/viroză sezonieră în rândul elevilor.

Ce ține de cazurile Covid, în învățământul preșcolar au fost confirmați 53 de copii cu infecție. Iar în învățământul primar, gimnazial și liceal – 17 elevi.

Pe 30 ianuarie, autoritățile din Chișinău anunțau că în capitală se înregistrează o creștere a cazurilor de infecție cu noul Coronavirus. Astfel populația a fost atenționată despre o posibilă contagiozitate sporită cu tulpina Kraken. Șeful Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău Boris Gîlcă declara că săptămână trecută în capitală s-au înregistrat mai puține cazuri cu infecții respiratorii. Cu privire la cazurile de gripă, el a spus că „rămânem încă în alertă”.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: